KISAH KEHIDUPA – TULAR ANAK KECIL TIDUR DI JAMBATAN, USTAZ EBIT LEW NEKAD BAWA BALIK RUMAH

Malam tadi baru nak baring lepas live tadi tengok ramai tag saya di fb Amin Mean jumpa adik ni tidur dekat jambatan patron selayang tiada rumah dah 4hari disini..

Saya terus gerak kesana dah 11.30malam dan lalu roadblock dekat situ. OCPD tanya ustaz kemana ni.

Saya minta bantuan mereka. Baik sangat semua ikut saya membantu. Sebak rasa. Terima kasih ACP Arifai Ketua Polis Daerah Gombak dan semua abang polis bersama saya tadi.

Hebat PDRM. Abang polis semua tolong angkat barang kakak ni dan anaknya.”

Ustaz Ebit Lew
Penceramah Bebas

Biodata Ustaz Ebit Lew; Insan Yang Banyak Menyantuni Masyarakat Dengan Hikmah –>

Begitulah posting terbaharu yang telah dimuat naik oleh Ustaz Ebit Lew di facebook beliau sebentar tadi.

Difahamkan Ustaz Ebit Lew mendapat maklum tentang kisah anak kecil ini melalui facebook ketika beliau sedang membuat ‘live’.

Tidak senang hati dengan perkara tersebut, beliau telah nekad untuk keluar pada malam tadi dan meminta bantuan pihak polis bagi menguruskan kebajikan anak kecil dan ibu tersebut.

Sampai atas menangis tengok adik comel ni dah tidur. Sejukknya lah ya Allah. Alas kotak jer. Macam anak saya kecil. Dah lena dekat rumah. Adik ni atas jambatan susahnya.

Meronta hati melihat. Terus ajak anak ini dan ibunya bawa balik rumah. Tanya suami katanya pagi kot baru balik sini. Syukur rasa. Akak ni kenal saya. Pernah baca buku pasal isteriku bidadari.

Akak ni tengah mengandung lagi. Ya Allah lagi sayu sebak rasa bersalah. Dengan bantuan polis saya bawa akak ni balik rumah. Ya Allah apalah ujian mu anak kecil. Ada masalah keluarga juga.

Polis kata apa-apa call jer ustaz. Kita bantu ustaz. Terima kaseh ustaz tolonglah yer anak ni ustaz. Sedih rasa.”

Di dalam lontaran facebook beliau ada juga merayu kepada sesiapa yang ada rumah sewa diminta untuk menghubungi beliau pada kadar segera.

Semoga Allah membalas segala budi baik dan jasa Ustaz Ebit Lew serta memberi kesejahteraan di samping diberi kesihatan yang baik kepada beliau.

Kita juga berdoa agar Allah melindungi serta membebaskan Negara kita dari Penyakit Covid-19 yang kini telah mengorbankan banyak nyawa di Negara kita ini. Insyallah..

Ustaz Ebit Lew ‘Borong’ Satu Lori Di Malakat Mall Dan Rosyam Mart Untuk Bantu Orang Susah Yang Terjejas Akibat Covid-19 –>

Sumber : Facebook Ustaz Ebit Lew