KOPERASI USAHAWAN BERSATU IPOH PERAK BHD MENERUSKAN MISI UNTUK MENJADI SEBUAH KOPERASI YANG BERDAYA SAING SERTA MAMPU MENJANA EKONOMI DI NEGERI PERAK.

Terkini pada 07hb Januari 2020 yang lalu, Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak (KOPUBI Perak Bhd) telah dikunjungi oleh wakil daripada Syarikat Pengeluar Air RO berjenama jenama Al Amin. Syarikat ini adalah salah sebuah syarikat di Malaysia yang membekalkan air minuman RO dalam bentuk botol dan drum. Juga membuat OEM kepada syarikat-syarikat yang ingin membuat atas label sendiri.

Mewakili syarikat ini adalah Pengarah Urusan Syarikat Pengeluar Air RO jenama Al Amin iaitu Ustaz Shahrullah Saidon yang juga merupakan Pengerusi kepada Maahad Tahfiz Akademi Al-Quran (MATIQ), Bangi Selangor.

Turut hadir menemani beliau adalah Pengurus Pemasaran Syarikat, Dato Seri Salmi dan Tuan Fadil selaku Ahli Lembaga Syarikat dan juga merupakan Pengurus Kilang Air RO jenama Al Amin.

Mewakili pihak koperasi pula adalah saya sendiri selaku Pengerusi Koperasi dan sahabat saya En Fhami selaku Ahli Lembaga dan juga Timbalan Pengerusi bagi Kumpulan PUBI.

Banyak perkara telah dibincangkan termasuklah kerjasama bagi pembekalan produk ‘Biodegradable’ untuk pelangan sedia ada syarikat mereka yang mana mempunyai objektif pemasaran yang selari dengan KOPUBI Perak Bhd.

Alhamdulillah, perbincangan yang berjalan mendapat respon yang sangat prositif dan usaha ke arah memelihara bumi akan dapat di buat tidak lama lagi.

Kami berharap usaha ini berjaya dan dipermudahkan urusan olehNya. Insyallah..

Tahukah anda KOPUBI Perak Bhd adalah Pengedar Tunggal ‘Paper Straw’ pertama di Negeri Perak –>

Untuk makluman semua juga, KOPUBI Perak Bhd adalah pembekal UTAMA PRODUK-PRODUK BIODEGRADABLE DI NEGERI PERAK!

PRODUK UTAMA KOPUBI ADALAH ‘PAPER STRAW’

Apa itu Paper Straw?? Paper Straw adalah penghirup minuman yang diperbuat daripada kertas yang mudah lupus dan sangat selamat untuk bumi kita.

Untuk makluman semua, produk paper straw KOPUBI Perak Bhd ini adalah ‘Product Biodegradable’ iaitu produk pengguna yang mesra alam, mudah urai dan senang dilupuskan secara semulajadi. Dengan penggunaan produk yang mesra alam ini kita mampu menyelamatkan bumi kita yang sedang tenat.

Untuk makluman semua juga, produk plastik pakai buang seperti pembungkus makanan dan minuman mahupun straw plastik yang kita gunakan sehari-harian, mengambil masa sehingga 100-500 tahun untuk dilupuskan dan sebenarnya tiada tempoh yang pasti bahawa bahan-bahan ini benar-benar akan reput atau lupus.

Berbeza dengan produk mudah urai (Biodegradable) ini, ianya hanya mengambil masa kurang dari 4 bulan untuk reput dan terurai dengan sendirinya.

Penggunaan bekas polisterin dan straw bukan saja tidak mudah lupus malah boleh menyebabkan pencemaran dan menghasilkan bahan kimia yang mengancam kesihatan manusia serta dikaitkan dengan pelbagai penyakit terutamanya kanser,

KOPUBI Perak Bhd sebagai salah sebuah koperasi usahawan yang prihatin dan menyintai alam sekitar dengan ini menyeru kepada semua pemilik-pemilik restoran, kedai makan, food court dan sebagainya untuk sama-sama mengambil tanggungjawab untuk memelihara bumi kita.

Demi menjaga alam sekitar kita yang kian terancam ini, maka marilah kita sama-sama bertukar kepada Produk Mesra Alam ‘Biodegradable’ ini. Segalanya bermula dari anda! Melalui usaha murni yang bakal anda laksanakan ini maka akan tercapailah matlamat kita untuk memelihara bumi malah kesannya nanti akan dinikmati bersama oleh anak dan cucu cicit kita pada masa hadapan.

Terkini, kami selaku sebuah Koperasi Usahawan yang berdaya maju ingin menawarkan HARGA RUNTUH DAN HARGA KILANG KEPADA MANA-MANA PIHAK YANG TERDIRI DARIPADA TOKEH RESTORAN, PENGUSAHA PERNIAGAAN F&B, PEMILIK HOTEL UNTUK PRODUK MENDAPATKAB PRODUK BIODEGRADABLE ‘PAPER STRAW’ KOPUBI PERAK BHD!

Berminat untuk menjadi Agen Jualan Produk Biodegradable kami –>


KELEBIHAN UTAMA PRODUK ‘BIODEGRADABLE PAPER STRAW’ KOPUBI ialah;

  • 100% Buatan Malaysia
  • Ketahanan serapan air yang lebih lama (330gsm tickness)
  • Diperbuat Daripada ‘Craft Paper’ (Hampas tebu, jagung dan juga padi)
  • Menggunakan gam daripada tumbuh-tumbuhan (Ubi kayu)
  • Dihasilkan dan diproses di dalam kilang bilik bersih (Clean room factory process)
  • Mendapat pengiktirafan daripada FDA (FDA Approved)
  • Bakal mendapat pensijilan HALAL daripada JAKIM

HUBUNGI SEGERA UNTUK INFO LANJUT:
012 595 8082 / 019 577 3924 atau klik link whatsapp di bawah ini;

  1. www.wasap.my/60125958082/Paper+Straw
  2. www.wasap.my/60175773924/Paper+Straw

KOPERASI USAHAWAN BERSATU IPOH PERAK BHD.
NO.57B SUSURAN STATION 18, STATION 18 PASIR PUTEH, 31650 IPOH, PERAK DARUL RIDZUAN
05-322 3924 | www.pubiperak.com/koperasi


Semoga usaha yang dilakukan oleh Ahli Lembaga Pengarah KOPUBI Perak Bhd ini akan memberi impak ekonomi kepada seluruh Anggota koperasi disamping memberi limpahan ekonomi kepada seluruh rakyat di Negeri Perak.

Insyallah..

Pn Samsiah Binti Abdullah @ Ahmad
Ahli Lembaga Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd.