PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Terkini pada 23hb Januari 2020 yang lalu, PUBI Perak selaku Persatuan Usahawan dan NGO yang aktif di Negeri Perak di telah dijemput untuk menghadiri taklimat Program Permerkasaan Usahawan Asnaf 2020 anjuran Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Negeri Perak di Kompleks Islam Negeri Perak.

Mewaklili PUBI Perak ke sesi taklimat ini adalah Pengerusi PUBI Perak iaitu En Sharul Rahman dan Naib Pengerusi PUBI Perak iaitu Tuan Kudus Alie Novel.

Bengkel Persediaan & Pemantapan Kertas Kerja Usahawanita –>

Objektif penganjuran Program Permerkasaan Usahawan Asnaf 2020 ini adalah bertujuan untuk membimbing golongan asnaf supaya keluar daripada kepompong kemiskinan dengan menjadi usahawan.

Setelah tamat sesi ltaklimat ini, seterusnya PUBI Perak telah terpilih untuk membentangkan kertas kerja berkaitan bidang tertentu yang telah ditetapkan oleh pihak MAIPk dalam usaha memperkasakan golongan asnaf bagi mencapai objektif penganjuran program ini.

Perbentangkan Kertas Kerja telah berlangsung pada 30hb Januari 2020 yang lalu di hadapan 5 orang ahli panel yang dllantik dan Pengerusi PUBI Perak, En. Sharul Rahman telah diberi tanggungjawab untuk membentangkan kertas kerja tersebut.

En. Sharul Rahman mewakili PUBI Perak membuat perbentangan kepada Ahli Panel yang mewakili Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Negeri Perak (MAIPk)

Rugi kalau tak cuba!! Tawaran pengiklanan khusus untuk usahawan di Ipoh –>

SEMOGA USAHA YANG DIJALANKAN INI AKAN MENDAPATKAN MANFAAT KEPADA SEMUA..

Alhamdulillah, segala perancangan dan pelan pelaksanaan bagi menjayakan Program Permerkasaan Usahawan Asnaf 2020 ini telaj disampaikan dengan baik oleh tuan pengerusi dan panel yang diwakili telah menerima hasrat yang ingin disampaikan oleh Pihak PUBI.

En Sharul Rahman mewakili PUBI Perak telah buat yang terbaik di dalam sesi perbentangan ini, selebihnya sama-sama kita serahkan kepada Ahli Panel pemilihan untuk menilai serta menimbang kertas kerja yang telah disediakan oleh pihak kami.

Walau apapun yang berlaku, Pihak PUBI Perak ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Majlis Agama Islam Negeri Perak kerana memberi peluang kepada kami buat tahun kedua berturut-turut bagi membentangkan kertas kerja berkaitan program yang bakal dilaksanakan bagi tahun 2020 ini.

Kami memohon agar seua pihak agar mendoakan kejayaan kami di dalam usaha membantu menaik taraf usahawan terutamanya dari golongan asnaf di Negeri Perak ini.

Insyallah..

Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak adalah sebuah persatuan usahawan dan NGO Perak yang aktif di Bandaraya Ipoh. Persatuan yang berdaya saing ini sedang giat membantu masyarakat terutamanya golongan usahawan dengan menjalankan banyak aktiviti keusahawan, latihan serta kursus usahawan.

Insyallah

Nor Zarina Bin Zamzuri
Bendahari Kehormat Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak