KOPERASI USAHAWAN BERSATU IPOH PERAK BHD MENERUSKAN MISI UNTUK MENJADI SEBUAH KOPERASI YANG BERDAYA SAING SERTA MAMPU MENJANA EKONOMI DI NEGERI PERAK.

Terkini pada 30hb Disember 2022 sehingga 1hb Januari yang lalu, Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd telah bertukus lumus bagi menghadapi pembukaan Kantin Sekolah SMK Bercham yang akan beroperasi pada 3hb Januari 2023 susulan pembukaan semula sekolah setelah cuti penggal pada bulan disember.

Antara aktiviti yang telah dilaksanakan bagi persediaan pembukaan kantin ini adalah aktiviti pendawaian elektrik dan pemasangan CCTV, pembersihan kawasan kantin, penyusunan meja dan kerusi serta pemasangan alas meja yang baharu, pemasangan signboard menu dan aktiviti-aktiviti penyelengaraan yang lain.

Untuk makluman semua, KOPUBI Perak Bhd telah mengembangkan perniagaannya dengan menerima tawaran menyuruskan kantin SMK Bercham melalui tender bagi tempoh 2 tahun.

AKTIVITI KOPERASI SEBELUM INI: Penerimaan Tawaran Tender Pengurusan Kantin

Perkara ini adalah satu perkembangan positif dan sangat bermakna bagi KOPUBI Perak Bhd kerana berpeluang mengembangkan aktiviti perniagaan di dalam sektor yang memberikan pulangan keuntungan yang konsisten dan tetap.

En. Sharul Rahman selaku Pengerusi KOPUBI Perak Bhd telah menandatangani perjanjian pengurusan kantin bagi tempoh 2 tahun di hadapan Pengetua Sekolah Kebangsaan Bercham iaitu Tuan Haji Nik Mohamad Supian bin Nik Awang pada 14hb Disember 2022 yang lalu.

Kini secara rasminya pihak KOPUBI Perak Bhd akan menguruskan perkhidmatan kantin sekolah ini dan dijangka akan dapat memberi impak ekonomi kepada anggota KOPUBI Perak Bhd dan akan menjana pendapatan yang berterusan di dalam tempoh dua tahun akan datang ini.

Ini adalah sesuatu kejayaan yang amat membanggakan dan menjadi satu batu loncatan kepada KOPUBI Perak Bhd utk terus maju sebagai salah sebuah koperasi yang berdaya saing di Negeri Perak ini.

Antara aktiviti yang telah dilaksanakan bagi persediaan pembukaan kantin ini adalah aktiviti pendawaian elektrik dan pemasangan CCTV, pembersihan kawasan kantin, penyusunan meja dan kerusi serta pemasangan alas meja yang baharu, pemasangan signboard menu dan aktiviti-aktiviti penyelengaraan yang lain.

KOPUBI Perak Bhd dengan ini merakamkan ucapan setinggi terima kasih kepada pihak pengurusan Sekolah Menengah Kebangsaan Bercham yang diketuai oleh Tuan Haji Nik Mohamad Supian bin Nik Awang yang memberi kepercayaan dan keyakinan kepada pihak KOPUBI Perak Bhd bagi menguruskan pekhidmatan penyediaan makanan dan minuman kepada seluruh pelajar dan guru-guru di sekolah ini.

Sudah pasti peluang serta kepercayaan yang diberikan ini akan digunakan sebaik mungkin dan dimanfaatkan sepenuhnya. Diharapkan dengan usaha yang dilakukan ini akan memberi impak ekonomi kepada seluruh Anggota KOPUBI Perak Bhd disamping memberi limpahan ekonomi kepada seluruh rakyat di Negeri Perak.

Semoga KOPUBI Perak Bhd akan mampu menjadi salah sebuah koperasi yang kompiten serta memberi impak ekonomi kepada seluruh Anggota koperasi disamping memberi limpahan ekonomi kepada seluruh rakyat di Negeri Perak pada masa hadapan.

Insyallah.. 

#KOPUBIPerakBhd #KOPUBI #KoperasiUsahawan #KumpulanPUBI