PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN DISAMPING MENJALANKAN AKTIVITI KEBAJIKAN DAN AMAL UNTUK MEMBANTU MASYARAT DI LUAR SANA.

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Selain itu, PUBI Perak selaku NGO Perak yang prihatin juga turut memainkan peranan yang besar di dalam komuniti dengan menjalankan aktiviti amal, sosial, kebajikan serta kemasyarakatan.

Terkini pada 13hb April 2022 yang lalu, Pihak Majlis Bandaraya Ipoh melalui Radio MBI telah memgadakan program Live Singgah Bazar Ramadhan Taman Temara yang mana DJ Farah telah menghubungi serta menemuramah Ahli Jawatankuasa PUBI Perak iaitu En. Khairul Akmal secara langsung.

AKTIVITI PERSATUAN SEBELUM INI: Operasi Bazar Ramadhan Taman Temara Anjuran PUBI Perak

Program Live – Singgah Bazar Ramadhan Taman Temara ini turut disiarkan secara langsung di facebook rasmi Radio Majlis Bandaraya Ipoh serta mendapat liputan meyeluruh di seluruh bandaraya.

Untuk makluman semua, sebanyak 24 buah khemah telah didirikan di sepanjang tapak bazar ramadhan Taman Temara pada tahun ini di mana melibatkan lebih 50 tapak bazar yang telah disediakan oleh pihak Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI).

Bazar Ramadhan ini telah dibuka secara rasminya pada 3hb April 2022 yang lalu serta telah beroperasi dengan jayanya.

En. Sharul Rahman selaku Pengerusi Persatuan bersama Penolong Setiausaha PUBI Perak iaitu Pn Zuraida dan Ahli Jawatankuasa En Khairul Akmal turut hadir sewaktu pembukaan bazar ramadhan tersebut untuk memastikan kelancaran hari pertama pembukaan bazar ini termasuk mengawal lalu lintas agar lancar.

Pada hari pembukaan itu juga, Penolong Setiausaha Persatuan, Pn Zuraida dengan dibantu oleh Ahli Jawatankuasa En Khairul Akmal telah mengedarkan lesen perniagaan sementara bazar ramadhan yang dikeluarkan oleh pihak Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) kepada ke semua peniaga di bazar ramadhan ini.

Program Live Singgah Bazar Ramadhan Taman Temara yang mana DJ Farah telah menghubungi serta menemuramah Ahli Jawatankuasa PUBI Perak iaitu En. Khairul Akmal secara langsung.

Syukur hasrat untuk PUBI memberi kemudahan kepada peniaga-peniaga kecil mencari rezeki pada ramadhan kali ini telah tercapai dengan izinNya.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak MBI kerana memberi kepercayaan kepada pihak PUBI sebagai salah sebuah penganjur bagi Bazar Ramadhan di bawah Majlis Bandara Ipoh serta sudi mengadakan program Live – Singgah Bazar Ramadhan Taman Temara yang diadakan secara langsung di Radio Majlis Bandaraya Ipoh (MBI).

Bagi mereka yang ingin menonton siaran ulangan program Live – Singgah Bazar Ramadhan Taman Temara anjuran Radio Majlis Bandaraya Ipoh ini boleh klik pautan yang disediakan seperti berikut: https://www.facebook.com/RadioMajlisBandarayaIpoh/videos/3013251225604529

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang dilakukan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju dan mampan sebagai sebuah Persatuan Usahawan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang.

Insyallah..

#PUBIPerak #KumpulanPUBI #NGOUsahawan #NGOPerak