PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Selain itu, PUBI Perak selaku NGO Perak yang prihatin juga turut memainkan peranan yang besar di dalam komuniti dengan menjalankan aktiviti sosial, kebajikan dan kemasyarakatan.

Terkini, Pada 11hb Ogos 2022 yang lalu, Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI) telah menerima kunjungan daripada Pertubuhan Usahawan Teknologi Inovasi dan Kreativiti Kinta, Perak (PUTIK) dan syarikat StopOver Sdn. Bhd.

AKTIVITI PERSATUAN SEBELUM INI: Majlis Perlancaran Putik, Program Sil Dan Aplikasi Stopover

Mewakili PUTIK adalah En. Norali Nordin dan mewakili syarikat StopOver Sdn. Bhd pula adalah En. Zahrul Yusof merupakan Co-Founder syarikat tersebut.

Manakala mewakili PUBI Perak menerima kunjungan ini adalah Pengerusi PUBI En. Sharul Rahman.

Tujuan utama perjumpaan ini adalah bagi mengeratkan hubungan dua hala di antara ketiga-tiga buah entiti ini serta membincangkan usahasama strategik yang bersesuaian di antara satu sama lain demi masa depan yang lebih baik dan gemilang untuk para usahawan di negeri Perak ini.

En. Zahrul Yusof selaku Co-Founder syarikat StopOver Sdn. Bhd mengambil peluang untuk mempekenalkan aplikasi Stop Over yang telah dilancarkan secara rasmi pada 4hb Ogos 2022 yang lalu.

Terdahulu, kerajaan Negeri Perak melalui Pertubuhan Usahawan Teknologi Inovasi dan Kreativiti Kinta, Perak (Putik) telah melancarkan aplikasi perniagaan digital StopOver yang boleh diakses di seluruh dunia bagi membantu usahawan mempromosikan produk mereka dalam pemasaran digital.

Dengan aplikasi yang dilancarkan oleh pihak PUTIK ini dilihat dapat memberi ruang yang lebih besar untuk negeri Perak melahirkan lebih ramai anak muda yang berbakat dalam memenuhi keperluan pemain industri bagi mengisi ruang kepakaran digital.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin ingin mengucapkan setinggi terima kasih kepada En. Norali Nordin selaku Pengerusi PUTIK dan En. Zahrul kerana sudi hadir ke Pejabat PUBI Perak bagi kunjungan tidak rasmi ini.

Untuk makluman semua, PUBI Perak akan sentiasa menyokong usaha-usaha yang telah dilaksanakan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan termasuk peniaga-peniaga kecil di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga aplikasi berupaya membantu usahawan seperti mana diimpikan dan semoga ekonomi di Negeri Perak terpacu dengan jayanya.

Insyallah..

#PUBI #NGOusahawan #BantuUsahawan #PUTIK #StopOver