DENGAN NIAT MAHU MENYUMBANG KEPADA MASYARAKAT, SEBUAH BENGKEL KENDERAAN BUMIPUTERA TAMPIL DENGAN KHIDMAT SERVIS PERCUMA BAGI KENDERAAN JENAZAH MASJID.

Ketua Pegawai Eksekutif Is Tayar Maju Sdn Bhd, Ismail Ahmad berkata, idea tersebut tercetus selepas sambutan menggalakkan kempen beli barangan Muslim (BMF) yang tercetus sebelum ini.

Menurutnya, hasil kempen tersebut telah memberikan kesan positif kepada perniagaannya yang mendapat sokongan khususnya dalam kalangan masyarakat Islam.

Jadi inilah sumbangan saya kepada masyarakat khususnya umat Islam. Kita berikan servis kenderaan, tukar minyak hitam dan minyak hitam percuma kepada kenderaan jenazah milik masjid-masjid yang berdekatan dengan bengkel-bengkel kami. kita tak kisah daripada mana asalkan kenderaan jenazah itu milik masjid. Program ini tiada had masa dan kita teruskan sampai bila-bila,” 

Ismail Ahmad
Ketua Pegawai Eksekutif Is Tayar Maju Sdn Bhd

Servis percuma itu juga merangkumi penapis minyak serta upah yang ditawarkan di semua tiga cawangan bengkel itu iaitu di IGB Tasek, Jalan Kuala Kangsar dan di Gopeng.

Pengarah Is Tayar Maju Sdn. Bhd., Ismail Ahmad berkata, servis percuma itu ditawarkan itu telah mendapat sambutan yang menggalakkan.

(opens in a new tab)”>Jom baca kisah Pencuci Pinggan Kini Menjadi Tokeh Sabun –>


TAWARAN INI MERUPAKAN SUMBANGAN SYARIKAT KEPADA MASYARAKAT TERUTAMANYA UMAT ISLAM

“Kami mahu menyumbangkan sesuatu kepada masyarakat. Ini merupakan sumbangan ikhlas kami dan kami anggap ia sebagai satu tanggungjawab terhadap masyarakat,” katanya ketika dihubungi oleh pihak wartawan.

Kepada pihak Masjid dan pengusaha kereta jenazah di Bandaraya Ipoh terutamanya yang ingin mendapatkan perkhidmatan percuma ini bolehlah singgah Bengkel Ismaju Tyre di lokasi-laokai seperti di bawah ini.

Bagi cawangan Tasek, bengkel syarikat itu terletak di No.2, Lebuh Perusahaan Klebang 11, Kawasan Perusahaan IGB, Off Jalan Kuala Kangsar.

Cawangan Jalan Kuala Kangsar pula ialah di Lot 8892, Shell Jalan Kuala Kangsar manakala cawangan Gopeng beralamat di 59, 59A, 59B, Jalan Mewah 1, Pusat Perniagaan Gopeng

Jom baca Rahsia Jutawan Beras di Negara kita –>