Sebuah lori yang datang dari arah sama gagal mengelak mangsa hingga menyebabkan rakannya itu tercampak. – Foto Astro AWANI

INFO KEMALANGAN – NIAT ALIH SERPIHAN TAYAR BERTUKAR TRAGEDI, LELAKI MAUT DIREMPUH LORI

Hasrat seorang lelaki untuk mengutip serpihan tayar demi keselamatan pengguna jalan raya tidak kesampaian apabila dia maut digilis lori pagi ini.

Niat baik seorang lelaki untuk mengalihkan serpihan tayar demi keselamatan pengguna jalan raya tidak kesampaian apabila dia sebaliknya maut dirempuh sebuah lori pagi tadi.

Kejadian berlaku di Kilometer 453.2 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) dari arah Rawang ke arah Hospital Sungai Buloh kira-kira jam 11 pagi.

Mangsa yang juga seorang kontraktor dirempuh sebuah lori yang gagal mengelak ketika mangsa sedang mengangkat serpihan tayar.

Mangsa dikenali sebagai Mohd Noor Shaari, 64, dari Chemor, Perak.

Menurut saksi, yang juga rakan mangsa, mangsa sebelum itu telah berhenti di lorong kecemasan sebelum menuju ke arah tengah lebuh raya untuk mengutip serpihan tayar lori.

Abang, Ayang Rindukan Abang –>

Rakan sekerjanya itu hanya tergamam apabila mendengar bunyi dentuman kuat dan kemudiannya mendapati mangsa telah dirempuh. – Foto Astro AWANI

Dia hanya tergamam apabila mendengar bunyi dentuman kuat dan kemudiannya mendapati mangsa telah dirempuh sebuah lori yang gagal mengelak sehingga menyebabkan rakannya itu tercampak.

Mangsa yang cedera parah disahkan maut di tempat kejadian. Mayat dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat.

Sumber : Astro Awani