KUMPULAN PUBI SEBAGAI SEBUAH ENTITI YANG MEMPERJUANGKAN MISI & VISI UNTUK PEMBANGUNAN USAHAWAN DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN AGENDA PEMANTAPAN YANG AKAN MEMBERI IMPAK BESAR KEPADA EKONOMI SERTA KELESTARIAN SEKTOR USAHAWAN YANG KIAN MAMPAN DAN MANCABAR.

Antara usaha yang dijalankan oleh Kumpulan PUBI adalah menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi melalui persatuan serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan disamping menjalankan aktiviti ekonomi melalui gerakan Koperasi yang ditubuhkan.

Selain itu, Kumpulan PUBI Perak yang terdiri daripada NGO Perak dan Koperasi yang prihatin juga turut memainkan peranan yang besar di dalam komuniti dengan menjalankan aktiviti amal, sosial, kebajikan serta kemasyarakatan.

Terkini pada 5hb Februari 2023 yang lalu, Kumpulan PUBI telah mengadakan majlis perpisahkan bagi meraikan Pelajar Latihan Industri iaitu Cik Asma Aimuni salah seorang pelajar Pengajian Muamalat daripada Kolej Profesional Baitulmal Kuala Lumpur yang tamat latihan selama 4 bulan di PUBI Perak dan KOPUBI Perak Bhd.

AKTIVITI KUMPULAN PUBI SEBELUM INI: Kursus Wajib Juruaudit Dalaman

En. Sharul Rahman selaku Pengerusi Kumpulan PUBI menyampaikan sijil penghargaan kepada Cik Asma Aimuni

Di sini Kumpulan PUBI yang terdiri daripada PUBI Perak dan KOPUBI Perak Bhd ingin merakam ucapan setinggi terima kasih kepada Cik Asma Aimuni di atas segala idea serta khidmat kemahiran yang dicurahkan kepada kami tanpa berbelah bagi kepada Kumpulan PUBI.

Kami juga ingin mendoakan agar beliau terus sukses dan berjaya di dalam bidang pembelajaran yang diceburi serta berjaya mendapat segulung ijazah yang diidamkan suatu hari nanti.

Semoga ukhwah di antara kita berkekalan dan semoga kita bertemu lagi di lain masa.

Insyallah.

#KumpulanPUBI #PUBI #NGOusahawan #KOPUBI #KoperasiUsahawan #MencaknaEkonomiBangsa #GerakanKoperasi