PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN.

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Terkini pada 09hb Jun 2023 yang lalu, Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI) telah mengadakan kunjung hormat ke Pejabat MARA Negeri Perak yang terletak Bangunan Seri Kinta, Jalan Sultan Idris Shah, Ipoh, Perak.

Menyambut kehadiran wakil daripada PUBI Perak adalah Ketua Penolong Pengarah (Pembangunan Usahawan) iaitu En. Mohd Fadli bin Mohd Razali dan pertemuan telah diatur selama hampir satu jam di lobi Pejabat MARA Negeri.

AKTIVITI PERSATUAN SEBELUM INI: Sesi Bancian Peserta Program PEKB 2023

Mewakili Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI) adalah En Sharul Rahman selaku Pengerusi Persatuan dan Setiausaha Tehormat Persatuan, En Haizul Fakarudin.

 Objektif utama Kunjungan Hormat PUBI Perak ini adalah bertujuan untuk mengeratkan hubungan dua hala di antara PUBI Perak dengan Pihak MARA Negeri Perak disamping mendapatkan info-info geran serta bantuan-bantuan yang disediakan oleh pihak MARA kepada golongan Usahawan di Bandaraya Ipoh ini disamping mempekenalkan latar belakang persatuan serta aktiviti yang telah dijalankan oleh PUBI Perak bagi membantu usahawan.

Antara lain turut dibincangkan bersama adalah kerjasama strategik yang boleh dilaksanakan pada masa hadapan bagi memantapkan lagi sektor keusahawanan di Negeri Perak ini secara amnya dan secara khususnya di Bandaraya Ipoh demi masa depan yang lebih baik dan gemilang.

Alhamdulillah, Pihak MARA Negeri Perak telah menyambut baik kehadiran wakil daripada PUBI Perak ini di mana perbincangan serta cadangan yang diutarakan di dalam pertemuan ini berjalan dengan lancar dan harmoni.

Kedua-dua pihak telah menyatakan hasrat untuk memperkukuhkan lagi agenda dan objektif pembangunan keusahawanan demi masa hadapan peniaga-peniaga kecil mahupun besar di Negeri Perak ini.

En. Mohd Fadli bin Mohd Razali selaku Ketua Penolong Pengarah (Pembangunan Usahawan) MARA Negeri Perak telah menerima kehadiran En. Sharul Rahman dan En Haizul Fakarudin.

 Semoga dengan perjumpaan ini akan mengeratkan hubungan kedua-dua pihak disamping memberi faedah dan peluang untuk membangunkan usahawan pada masa hadapan serta mendapat faedah bersama pada masa hadapan.

 Insyallah, hasil dari pertemuan ini PUBI Perak beriltizam untuk meneruskan perjuangan dalam usaha membangunkan usahawan di Bandaraya Ipoh secara khususnya dan di Negeri Perak secara amnya.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang dilakukan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan termasuk peniaga-peniaga kecil di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju bersama di dalam gabungan yang berjaya ditubuhkan dan berdaya saing sebagai sebuah Gabungan Persatuan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang.

 Insyallah..

#PUBI  #NGOUsahawan #CaknaEkonomiBangsa