ALHAMDULILLAH, KARNIVAL MAHABBAH YANG DITUNGGU-TUNGGU TELAH SAMPAI KE KEMUNCAK DAN AKAN BERMULA HARI INI!

Pada 24 hingga 28 April 2019, Karnival Mahabbah 1.0 yang dirancang sekian lama akan berlangsung di Stadium Indera Mulia Ipoh. Karnival ini adalah anjuran bersama Masjid Muhibbudin Shah dengan kerjasama Surau Al-Hijrah.

Karnival ini juga mendapat sokongan oleh Kerajaan Negeri Perak, Majlis Bandaraya Ipoh dan Jabatan Agama Islam Perak, manakala Syuen Hotel sebagai penaja utama bagi penganjuran Karnival Mahabbah 1.0 ini. 

Antara acara kemuncak karnival ini adalah Majlis Makan Malam Amal yang diadakan bertujuan mendapatkan kutipan dana untuk merancakkan program pengimarahan masjid yang akan dijadualkan sepanjang tahun ini.

Pada Majlis Makan Malam Amal ini akan menyaksikan penyanyi tersohor tanah air iaitu Dato Seri Siti Nurhaliza dan Kumpulan Nasyid terkenal iaitu Hijjaz masing-masing akan membuat persembahan.SUMBANGAN DANA INI AKAN DIPEROLEHI DARI PENJUALAN MEJA PADA MAJLIS MAKAN MALAM AMAL ITU AKAN DIGUNAKAN UNTUK TUJUAN AMAL.

Buat julung kalinya dua artis tersohor bergabung dan mengadakan persembahan di Ipoh Perak, bertujuan untuk mengumpul dana bagi pelbagai aktiviti Masjid Muhibbuddin Shah Ipoh seperti Iftar & Sahur Ramadhan, Tuisyen untuk anak-anak miskin dan doif, Majlis Ilmu, Kelas Pengajian, Sumbangan Kepada Anak Yatim, Sumbangan Kepada Maahad Tahfiz dan Penyelenggaraan Masjid.

Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI) pada kali ini telah dilantik sebagai rakan strategik dalam mempromosikan dan menjayakan karnival ini.

Pengerusi PUBI, En. Sharul Baha sangat berbesar hati diatas perlantikan ini kerana dipilih untuk turut serta dalam penganjuran ini yang akan menjadi antara karnival terbesar di Bandaraya Ipoh.

Antara pengisian program Karnival Mahabbah 1.0 ini termasuklah persembahan artis popular tanahair iaitu Dato Siti Nurhaliza, kumpulan Hijjaz, kumpulan Rabbani, artis rock “Reunion Hijrah”, Kufya Band, kumpulan Qathrunnada dan Ustaz Hasnul Diwani.

Selain itu juga diadakan ceramah “Kompas Wang” yang akan disampaikan oleh Abang Abu “Mekanik Wang”, Tazkirah dan Forum Perdana.

Beberapa aktiviti lain juga disediakan seperti Pertandingan Nasyid dan Sesi Uji Rasa bersama Chef Selebriti.

PUBI sangat mengharapkan penganjuran karnival kali ini mendapat sambutan yang baik khususnya dikalangan masyarakat di Bandaraya Ipoh dan seluruh negeri Perak.

Ater moh le komer.. kita meramaikan!


ATURCARA KARNIVAL MAHABBAH 1.0
« of 2 »