PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Terkini pada 20hb Oktober 2019 yang lalu, PUBI Perak selaku Persatuan Usahawan dan NGO yang aktif di Negeri Perak telah menganjurkan sebuah program yang sangat bermanfaat iaitu Bengkel Asas Pembinaan Laman Web & Blog untuk Perniagaan kepada bakal usahawan dan usahawan di Negeri Perak ini. Untuk makluman semua, ini adalah siri kedua penganjuran program ini oleh PUBI Perak.

Bengkel yang berimpak tinggi ini telah berlangsung di Bilik Latihan PUBI Perak di Station dan seramai 12 orang peserta telah menyertai bengkel yang sangat bermanfaat ini. Peserta yang menyertai bengkel ini telah mempelajari perkara asas dan perkara penting untuk membina laman web dan blog menggunakan WordPress untuk perniagaan seperti domain, hosting, editing, plugin dan SEO.

Kemudian peserta juga telah mempelajari teknik menyenaraikan perniagaan masing-masing di Google Business untuk melengkapkan identiti perniagaan di atas talian. Tenaga Pengajar bagi bengkel ini adalah Dr. Muhamad Hariz Bin Muhamad Adnan, Ph.D. in IT, Founder of AUTO SOFT (Web design and development service provider) | https://drhariz.com/.

Diharapkan bengkel yang dianjurkan ini akan memberi manfaat kepada para peserta yang hadir serta akan memberi impak kepada perniagaan masing-masing.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang dilakukan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju dan berdaya saing sebagai sebuah Persatuan Usahawan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang. Insyallah..

(opens in a new tab)”>Jom Daftar Sebagai Ahli PUBI Perak –>Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak adalah sebuah persatuan usahawan dan NGO Perak yang aktif di Bandaraya Ipoh. Persatuan yang berdaya saing ini sedang giat membantu masyarakat terutamanya golongan usahawan dengan menjalankan banyak aktiviti keusahawan, latihan serta kursus usahawan.

Mohamad Jamean Zulkepli
Setiausaha Kehormat Kumpulan PUBI