KOPERASI USAHAWAN BERSATU IPOH PERAK BHD MENERUSKAN MISI UNTUK MENJADI SEBUAH KOPERASI YANG BERDAYA SAING SERTA MAMPU MENJANA EKONOMI DI NEGERI PERAK

Terkini KOPUBI Perak Bhd telah menjalankan siri jelajah ke sekolah-sekolah di Bandaraya Ipoh untuk mengadakan sesi taklimat kepada guru-guru serra kakitangan sekolah berkenaan Manfaat Ekonomi dan Keanggotaan Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd.

Alhamdulillah, sambutan diberikan adalah sangat di mana guru-guru serta kakitangan mengambil peluang dan kesempatan untuk mendaftar sebagai anggota koperasi ini.

Untuk pengetahuan semua KOPUBI Perak Bhd adalah sebuah koperasi yang berdaftar dengan Suruhanjaya Koperasi Malaysia dan telah diaudit sepenuhnya oleh suruhanjaya ini.


En. Sharul selaku Pengerusi KOPUBI menyampaikan taklimat berkenaan Manfaat Ekonomi dan Keanggotaan Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd.

5 fokus utama KOPUBI Perak Bhd buat masa ini adalah:

♡ Pinjaman Mikrokreadit / Perniagaan
♡ Pelaburan Hartanah dan Perladangan
♡ Perkhidmatan Kontraktor / Pembekalan
♡ Pemasaran Produk ‘Biodegrable’
♡ Perkhidmatan Restoran / Pelancongan

Tahun lepas setelah audit SKM KOPUBI Perak Bhd telah mencatat keuntungan sebanyak 15% dan tahun ini mengikut pada perkembangan perniagaan semasa koperasi, KOPUBI Perak Bhd dijangka akan mencatat keuntung lebih daripada itu dan Ahli Lembaga Koperasi beriltizam untuk memberi pulangan dividen kepada anggota sekurang-kurangnya sebanyak 9.5%.

Kepada warga Negeri Perak marilah mendaftar sebagai anggota KOPUBI Perak Bhd dan memiliki syer / saham di dalam KOPUBI Perak Bhd yang akan memberi manfaat ekonomi kepada anda semua!

Untuk Pendaftaran Keanggotaan KOPUBI PERAK BHD secara online sila click link di bawah ini dan sebarang pertanyaan boleh hubungi kami melalui talian telefon: 05-3223924 (Pejabat Operasi);

Semoga KOPUBI Perak Bhd akan menjadi sebuah koperasi yang kompiten serta memiliki daya saing yang tinggi untuk menjadi salah sebuah koperasi contoh di Negeri Perak ini pada masa hadapan serta mengorak langkah menjadi salah sebuah koperasi yang disegani. Insyallah!Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd adalah sebuah koperasi usahawan yang giat menjalankan aktiviti ekonomi di Bandaraya Ipoh serta menawarkan kepada masyarakat pelbagai manfaat ekonomi dan sosial termasuk pinjaman peribadi disamping memberi pulangan dividen saham yang tinggi kepada anggota.

Mohamed Helmi Bin Mohamed Fuzi
Pemangku Ahli Lembaga KOPUBI Perak Bhd