PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN DISAMPING MENJALANKAN AKTIVITI KEBAJIKAN DAN AMAL UNTUK MEMBANTU MASYARAT DI LUAR SANA.

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Selain itu, PUBI Perak selaku NGO Perak yang prihatin juga turut memainkan peranan yang besar di dalam komuniti dengan menjalankan aktiviti amal, sosial, kebajikan serta kemasyarakatan.

Terkini pada 31hb Mac dan 1hb April 2022 yang lalu, persiapan pembukaan bazar ramadhan 2022 anjuran PUBI Perak dengan kerjasama Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) telah giat dijalankan bertempat di tapak bazar ramadhan di Taman Pinji Mewah, Ipoh Perak Darul Ridzuan.

AKTIVITI PERSATUAN SEBELUM INI: Kursus Asas Pemasaran Berkesan (Siri-1)

Khemah-khemah bazar telah dipasang oleh kontraktor di tapak bazar ramadhan tersebut dengan jumlah sebanyak 24 buah khemah telah didirikan di sepanjang tapak bazar tersebut.

En. Sharul Rahman selaku Pengerusi Persatuan bersama Ahli Jawatankuasa En Khairul Akmal telah hadir sewaktu persiapan ini dijalankan dan turut memantau situasi semasa demi memastikan kelancaran operasi persiapan tersebut berjalan dengan lancar serta mengikut jadual.

Beliau selaku pengerusi Kumpulan PUBI juga telah menaikkan bendera kebanggaan persatuan di hujung kedua-dua belah khemah bagi mengekalkan identiti persatuan di kawasan bazar ramadhan ini serta telah menjadi trasdisi bendera persatuan akan dinaikkan di kawasan bazar.

Pada tahun 2022 ini seramai hampir 30 orang peniaga telah bersedia untuk memasuki bazar ini pada 1 Ramadhan yang mana melibatkan lebih 50 tapak bazar yang telah disediakan oleh pihak Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak (PUBI).

En. Sharul Rahman selaku Pengerusi Persatuan bersama Ahli Jawatankuasa En Khairul Akmal telah hadir sewaktu persiapan ini dijalankan dan turut membantu serta memantau situasi semasa demi memastikan kelancaran operasi persiapan tersebut berjalan dengan lancar serta mengikut jadual.

Syukur hasrat untuk PUBI memberi kemudahan kepada peniaga-peniaga kecil mencari rezeki pada tahun ini telah tercapai dengan izinNya.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak MBI kerana memberi kepercayaan kepada pihak PUBI sebagai salah sebuah penganjur bagi Bazar Ramadhan di bawah Majlis Bandara Ipoh.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang dilakukan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju dan mampan sebagai sebuah Persatuan Usahawan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang.

Insyallah..

#PUBIPerak #KumpulanPUBI #NGOUsahawan #NGOPerak