Tan Sri Muhyiddin bin Haji Muhammad Yassin, Perdana Menteri Malaysia ke-8 | Gambar Google

TERKINI: MUHYIDDIN DIIKTIRAF SEBAGAI PM TERHEBAT DUNIA KAWAL COVID-19

Malaysia diiktiraf sebagai antara lima negara terbaik di dunia dalam mengawal pandemik koronavirus (Covid-19) dan pengiktirafan yang terhormat diberikan kepada pemimpin tertinggi Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, berdasarkan kajian yang dilakukan World Health Organisation (WHO), Tan Sri Muhyiddin mendapat ranking pertama sebagai pemimpin yang paling berjaya kawal Covid-19.

Ini menjadikan Malaysia salah satu negara contoh, iaitu penerimaan rakyat terhadap tindakan kerajaan dalam mengekang wabak berkenaan yang mendapat pengiktirafan dunia dalam satu tinjauan global.

COVID-19: 333 Kes Pulih, Jumlah Tertinggi Sejak PKP

“Malaysia di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berada dalam kedudukan antara lima negara terbaik dunia dengan ‘public approval’ atau penerimaan rakyat yang tertinggi.

Tan Sri Muhyiddin telah berjaya menanamkan sikap tenang dalam setiap individu masyarakatdi Malaysia dalam menghadapi wabak ini.

Ucapan yang sempoi dan berkonfiguratif sebagai Abah telah menarik minat seluruh rakyat di Malaysia untuk memberikan kerjasama yang mantap dan utuh pada kerajaan dalam menghadapi wabak Covid-19.

Di samping ucapan yang selalu menyentuh kehidupan rakyat Marhaen seperti video di atas, setiap arahan yang diberikan beliau sangat jelas dan mudah difahami rakyat.

Sumber: Blog Tempatan