PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN.

Antara usaha yang dijalankan oleh PUBI Perak adalah dengan menganjurkan kelas dan bengkel latihan keusahawanan, kursus usahawan dan taklimat yang berimpak tinggi serta memberi manfaat yang sangat berguna kepada usahawan dan bakal usahawan.

Terkini pada 05hb September 2023 yang lalu, PUBI Perak telah menghantar wakil bagi menyertai sebuah kursus anjuran MARA Negeri Perak iaitu Kursus Rahsia Pembikinan Video Serta Teknik Pemasaran Menggunakan Handphone bersama Tok Sidang.

Kursus selama satu hari ini telah berlangsung di Hotel Kinta Riverfront, Ipoh Perak telah dihadiri oleh Saudara Mohamad Nafis selaku Bendahari PUBI Perak dan juga En Khairul Akmal selaku Ahli Jawatankuasa PUBI Perak.

AKTIVITI PERSATUAN SEBELUM INI: Pemantauan Peserta PEKB 2023 Bagi Bulan Ogos

Kursus yang dianjurkan ini mempunyai keunikan yang tersendiri oleh kerana penyampaiannya yang menggabungkan motivasi, teknik pemasaran dan teknik mencipta video dengan hanya menggunakan handphone.

Alhamdulilah seramai 62 orang usahawan yang hadir kursus pada hari ini telah menerima input-input yang sangat berguna berkaitan pembikinan video serta teknik pemasaran menggunakan handphone secara berkesan dan mampu memberi impak serta kesan yang besar kepada peningkatan business masing-masing.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang murni di dalam menyantuni masyarakat di samping menganjurkan aktiviti bagi membangunkan usahawan serta bakal usahawan termasuk peniaga-peniaga kecil di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju dan berdaya saing sebagai sebuah Persatuan Usahawan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang.

Insyallah..

#PUBI #NGOusahawan #BantuUsahawan