PUBI PERAK DI DALAM USAHA MENAMBAH KERJASAMA STRATEGIK AGAR USAHA MELAHIRKAN USAHAWAN DAPAT DITERUSKAN SECARA BERTERUSAN..

Alhamdulillah, pada 18hb Mac 2019 yang lalu, PUBI Perak telah mengadakan perjumpaan dengan Pihak Pengurusan Masjid Muhibbuddin Shah, Greentown Ipoh Perak.

Mewakili PUBI Perak untuk pertemuan ini adalah Tuan Pengerusi En. Sharul dan ditemani oleh Timbalan Pengerusi En Nor Adzman Nali. Turut hadir adalah Penolong Bendahari Cik Mawar.

Mewakili pihak Masjid pula adalah Tuan Pengerusi Masjid Muhibbuddin Shah yang juga merangkap Imam Besar iaitu Tuan Haji Mohd Hafizzullah serta Ahli Jawatankuasa beliau iaiu Ustaz Nasir dan Ustaz Bukhari.

Pertemuan ini banyak berkisar tentang kerjasama strategik yang bersesuaian dengan objektif persatuan serta kebajikan Masjid kepada Masyarakat termasuklah membincangkan usahasama untuk Program Masjid yang terkini iaitu Karnival Muhabbah 1.0 yang dijangka berlangsung di Stadium Indera Mukia Ipoh Perak.Karnival tersebut dijangka berlangsung dari 24hb – 28hb April 2019 nanti. Mengikut perancangan Pihak Jawatankuasa pengelola sedang merancang untuk membawa Dato Sri Siti Nurhaliza ke Program yang julong kali diadakan ini.

Pihak PUBI Perak sendiri menyokong program yang memberi menfaat kepada penduduk di Bandaraya Ipoh secara khususnya dan secara amnya untuk rakyat di Negeri Perak terutamanya golongan usahawan.

Semoga usaha ini dipermudahkan olehNya. Insyallah..

#PUBIPerak #NGOPerak