NAUFAL AIZAT SEAWAL BERUMUR 15TAHUN SUDAH BERHENTI SEKOLAH. HANYA MENGHABISKAN MASA DENGAN BELAJAR DI GIAT MARA GOPENG, PATUH KEPADA SEGALA TUNJUK AJAR GURUNYA. GURU YANG SANGAT2 IKHLAS MEMBERI ILMU KEPADA ANAK DIDIKNYA.

Coretan daripada Facebook Pn. Aida Yusoff

Sabar dengan dugaan yang datang….tabah menghadapi rintangan…mula bekerja di kedai milikan orang, terpaksa berhenti bekerja di kedai gunting kerana menjaga ayah yg terlantar di hospital, maka mulalah berjinak2 dengan perkhidmatan rumah ke rumah dgn bas dan perkhidmatan grab… sehinggalah mampu memiliki lesen motor. Dapat sahaja lesen motor, ayah tercinta pula telah pergi buat selama2nya.

Akhirnya…berkat keberanian dan kecekalannya, mampu membuka kedai yang pada mulanya 1 kerusi sahaja, tanpa air-cond dan kerusi budak.
Alhamdulillah….awal 2020, sudah mula ada 3 kerusi, air-cond sudah dipasang dan sudah mula menjadi tenaga pengajar. Malah sudah mempunyai seorang anak muda sebagai pembantu di BARBERSHOP beliau.

Baca lanjut kisah surirumah menjahit kini mempunya kilang sendiri –>

Perjalanan beribu batu itu bermula dengan langkah pertama

JANGAN BERHENTI MELANGKAH DI DALAM MENUJU KEJAYAAN

Sekarang telah menjadi Ahli Penaja Kelab Belia PUBI ( lebih lanjut @ 011-10603599 ) serta aktif dengan KOPUBI agar lebih terdedah dalam bidang keusahawan dan membina network yg lebih besar. Di samping ingin berkongsi jalan2 kejayaan bersama belia2 yang berhati waja.

Syabas anak muda. Perjalanan masih jauh teruskan perjalanan sehingga tergapai segala impian 2020.
Remember ” Good Luck! Bchik…Go For It” from your Ayah.

DATANGLAH KE RAO BEST BARBER SHOP
BANGUNAN ARKED MARA GOPENG.

Coretan daripada Facebook Pn. Aida YusoffMisi Kelab Belia Pemacu Usahawan Bandar Ipoh (KBPUBI) adalah untuk menjadi penggerak dalam melahirkan belia yang progresif dan aktif dalam meningkatkan sosio ekonomi serta melahirkan pemimpin masa depan.

Saudara Mohamad Jamean Zulkepli
Pengerusi Kelab Belia Pemacu Usahawan Bandar Ipoh (KBPUBI)