TAHUKAH ANDA? SERANGAN JANTUNG MERUPAKAN PEMBUNUH SENYAP NO.1 RAKYAT MALAYSIA?

Apakah Serangan Jantung?
Serangan jantung terjadi apabila aliran darah ke bahagian otot jantung tersumbat, sekiranya aliran darah ini tidak dipulihkan dengan cepat, bahagian otot jantung menjadi rosak kerana kekurangan oksigen dan boleh menyebabkan kematian.

Meskipun peranan jantung merupakan pam darah beroksigen ke seluruh badan, otot jantung juga memerlukan bekalan oksigen yang dibekalkan oleh SALURAN DARAH (arteri koronari).

Menurut US National Heart Lung and Blood Institute serangan jantung sering terjadi akibat dari satu keadaan yang disebut Penyakit Arteri Koronari (CAD).

Penyakit ini terjadi akibat pengumpulan lemak bertahun-tahun sejak kita mula berumar 10 tahun yang dipanggil plak yang terkumpul di bahagian dalam arteri koronari (arteri yang membekalkan darah dan oksigen ke jantung), pengumpulan plak yang berterusan ini akan membentuk darah beku, sekiranya bekuan itu makin membesar, maka ianya akan menghalang penghantaran darah beroksigen ke bahagian otot jantung seterusnya otot jantung gagal berfungsi kerana kekurangan oksigen (oksigen amat diperlukan oleh sel untuk menjalankan respirasi sel).

Sesiapa sahaja terdedah mendapat serangan jantung, sekiranya tiada unsur pencegahan dilakukan besar kemungkinan seseorang mendapat serangan jantung.

Sinar Harian di dalam satu laporannya pada 2016, melaporkan Serangan Jantung adalah penyakit No.1 yang membunuh Rakyat Malaysia.

MENURUT PAKAR ANTARA TANDA-TANDA SERANGAN JANTUNG ADALAH SEPERTI BERIKUT;

• Dada merasa tidak selesa sekali sekala.
• Rasa kelesuan dan keletihan
• Ketidakselasaan pada satu atau kedua-dua lengan, punggung, leher, rahang atau perut.
• Sesak nafas
• Rasa mual (perasaan sakit perut) muntah, pening kepala dan hilang kordinasi.
• Kerap berpeluh tanpa sebab.

Menurut pakar separuh daripada pengidap CAD maut dan sering kali dikaitkan pembunuh nombor 1 secara senyap, kerana kebanyakan orang mereka tidak mengetahui mereka mempunyai potensi besar sebagai pengidap CAD.

Pencegahan awal boleh diambil oleh individu yang berkemungkinan di serang sakit jantung. Masih belum terlambat, oleh itu buatlah pencegahan awal sebelum terlewat.

BOLEHKAH KITA ‘SERVICE’ ATAU MENCUCI SALURAN DARAH DI JANTUNG KITA?

Ya semestinya boleh!

Menggunakan yang terbaik dari sains dan terbaik dari alam, saintis telah mengeluarkan Kapsul Salmon Omega 3 yang paling tulen dan setiap gel lembut mengandungi 300mg omega-3 yang kaya dan diperoleh secara mampan untuk menawarkan kepada pengguna cara yang mudah untuk mengisi jurang diet dengan sumber yang boleh dijejaki dan berkualiti.

Manfaat Kapsul Salmon Omega 3 membantu melambatkan pembentukan pembekuan darah dan menurunkan penggumpalan darah disamping mencuci saluran darah yang sempit akibat plak yang terbentuk di saluran darah. Ia juga sangat bermanfaat menjaga tekanan darah kita, mengawal kadar kolesterol berlebihan, sekaligus menjaga kesihatan jantung kita.

Kapsul Salmon Omega 3 juga mengandung 2 asam lemak esensial Omega 3, EPA (Eicosapentanoic Acid) dan DHA (Docosahexanoic Acid) yang berasal dari ikan salmon perairan Norwegia, Atlantik Utara yang bebas pencemaran.

Terbuat dari minyak ikan salmon Norwegia yang kaya asam lemak omega 3. Asam lemak omega 3 baik untuk jantung dan perkembangan otak.

JAMINAN KUALITI

Untuk mengelakkan pengoksidaan, semua gel lembut dikapsulkan dalam masa 72 jam dan ditambah vitamin E. Semua proses pengeluaran dilakukan dalam persekitaran vakum untuk mengehadkan pendedahan kepada cahaya dan udara. Kapsul Salmon Omega 3 juga menjalani pemeriksaan produk gel lembut setiap 30 minit.

Bahan mentah diuji sebaik sahaja tiba dan dilakukan dalam khemah yang dikawal kualiti udaranya. Ujian mikrob dijalankan pada bahan mentah sebelum pengeluaran.

Kapsul Salmon Omega Plus ini juga menjalani lebih daripada 25 pemeriksaan kualiti di setiap peringkat pengeluaran serta mendapat kelulusan KKM.

KETULENAN

Penyulingan molekul berganda yang canggih memastikan setiap gel lembut mengandungi pekatan minyak ikan yang paling tinggi.

Proses ini memisahkan, menulenkan dan memekatkan asid lemak omega-3 (EPA dan DHA) dalam minyak ikan dengan menggunakan suhu dan tekanan tertentu.

Ia dilakukan lebih daripada sekali untuk mengeluarkan bahan cemar yang berbahaya seperti logam berat, dioksin, PCB dan toksin lain.

KEMAMPANAN

Sejak kebelakangan ini, industri minyak ikan telah berkembang pesat, menyebabkan perubahan dalam peneluran dan tabiat pemakanan ikan salmon.

Sebagai sebahagian daripada pengawasan alam sekitar, pendekatan Mesra Lautan telah diambil dengan menggunakan pembekal untuk menangkap pelbagai spesis ikan agar tidak menyusutkan sumber alam semula jadi.

Saintis telah meneroka serata dunia mencari bahan-bahan dan amalan pengilangan berkualiti tinggi yang diperoleh secara mampan dan akhirnya tiba di Peru dan Norway. Minyak ikan mengandungi:

60% Salmon ditangkap di persisiran fjord di Norway.
40% Tenggiri, ikan bilis dan sardin dari Persisiran Pantai Peru yang produktif.

 

KEPADA YANG INGIN MENJAGA JANTUNG ANDA UNTUK HIDUP LEBIH LAMA BOLEH DAPATKAN PEK 60 HARI KAPSUL SALMON OMEGA 3 PADA HARGA YANG SANGAT MURAH BERBANDING SEPOTONG IKAN SALMON DI PASARAN.

Biasanya kereta kita di’service’ untuk setiap pemanduan sebanyak 5000KM atau 3 bulan sekali, kan…

Betul tak?

Bagaimana dengan jantung kita?

Yang lebih kuat bekerja 24 jam sehari, pernahkah kita ‘service’ jantung kita selama ini?

Dan bila pula kali terakhir kita check tahap kesihatan jantung kita?

Jom cuba pek 60 hari Kapsul Salmon Omega 3 pada hari ini juga demi keluarga kita yang tersayang..

JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN DALAM MASA 14 HARI SEKIRANYA ANDA MEMBUAT BAYARAN SEGERA!

*Tertakluk terma & syarat

Sila klik untuk tempahan & pertanyaan

En. Sharul adalah Pengerusi Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak dan Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Berhad yang mengamalkan Kapsul Salmon Omega 3 setiap hari untuk kekal sihat sepanjang masa.

Insyallah..