KISAH KEHIDUPAN: “SEMOGA MENDAPAT SYAHID…” – PU AZMAN TITIP DOA BUAT ARWAH TIGA BERADIK LEMAS

Pada Syawal yang kelima, Malaysia digemparkan dengan berita tragedi tiga beradik meninggal dunia setelah lemas di Sungai Terengganu, dekat Kampung Kuala Telemong, Hulu Terengganu, semalam.

Dimaklumkan, mayat ketiga-tiga beradik sudah pun ditemui oleh pasukan penyelamat dan jenazah telah dikebumikan di dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Kampung Alor Limbat, Bukit Payung, Marang.

Tragedi yang menimpa tiga beradik ini nyata menyentuh hati ramai, termasuklah pendakwah selebriti, PU Azman yang turut menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga arwah.

3 BERADIK LEMAS: Mayat Terakhir Tiga Beradik Ditemui

SEMOGA SYAHID MILIK MEREKA

Menerusi entri di IG, PU Azman, juga mendoakan agar ketiga-tiga beradik ini dikurniakan syahid, bertepatan dengan hadis yang diriwayatkan oleh Bukhari Muslim;

Orang yang mati syahid 5 golongan, iaitu mati kerana taun (wabak), mati kerana penyakit perut, mati lemas, mati dtimpa runtuhan dan mati syahid di jalan Allah…”

PU Azman

ADIK BONGSU PENGHAFAZ AL-QURAN

Tiga beradik itu dikenali sebagai Khalif Naim, pelajar tingkatan empat Sekolah Menengah Imtiaz, Kuala Berang dan dilaporkan baru sahaja menghafaz 30 juzuk al-Quran pada 10 Mac lepas.

Khairil Firdaus pula ialah pelajar tingkatan lima Sekolah Agama Mahmudiah, Kuala Berang manakala Umar Iskandar adalah pelajar Universiti Malaya.

Semoga mereka menemui pengakhiran yang baik dan ditempatkan di dalam kalangan hamba Allah yang beriman serta beramal soleh.

Sumber : PU Azman, Oh My Media