Gambar – Google

INFO – PEMBUKAAN SEMULA SEKTOR EKONOMI DI NEGERI PERAK

Berikut adalah Kenyataan Media YB Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Berkenaan Pembukaan Semula Sektor Ekonomi Di Negeri Perak yang telah dimuat naik di laman facebook Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak kira-kira sejam yang lalu.

Jika anda ada sebarang pertanyaan lanjut berhubung Perintah Kawalan Pergerakan di negeri Perak, sila hubungi Bilik Gerakan Covid-19 Negeri Perak di talian 05-2413064/ 05-2413062.

Semoga dengan pengumuman ini akan memberi sinar dan harapan kepada pengusaha-pengusaha PKS Mikro di negara kita ini terutamanya kepada Perusahaan Kecil dan Sederhana katergori ‘penjaja beredar dan penjaja tepi’ yang terjejas ekoran penularan wabak covid-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan yang sedang dikuatkuasakan di Negara kita ini.

Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak mengukan setinggi perhargaan kepada pihak Kerajaan Negeri di atas keprihatinan serta tanggungjawab yang dilaksanakan kepada rakyat di Negari Perak ini.

Kami selaku persatuan usahawan yang prihatin akan sentiasa berusaha membantu usahawan disamping menyediakan panduan serta info-info keusahawanan terkini untuk rakyat Malaysia secara amnya dan secara khusus untuk mereka yang bergelar ‘Usahawan’ di Negeri Perak ini.

Insyallah..

Sumber: Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak