MAYAT seorang lelaki yang sudah tinggal rangka dengan topi keledar masih lagi di kepala ditemukan di dalam longkang di tengah-tengah Lebuhraya Utara Selatan, dekat sini semalam | Gambar BH Online

TERKINI – MAYAT LELAKI TINGGAL RANGKA DALAM LONGKANG LEBUH RAYA

NILAI: Mayat seorang lelaki yang sudah tinggal rangka dengan topi keledar masih lagi di kepala ditemukan di dalam longkang di tengah-tengah Lebuhraya Utara Selatan, dekat sini semalam.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar, berkata mayat lelaki berusia 20-an yang berasal dari Durian Tunggal, Alor Gajah, Melaka itu dijumpai orang awam di Kilometer 281.8 arah utara lebuh raya itu kira-kira jam 12 tengah hari sebelum memaklumkan kepada pihak polis.

“Siasatan di tempat kejadian telah menemui satu mayat disyaki lelaki yang telah tinggal rangka dalam keadaan terlentang, lengkap berpakaian t-shirt dan seluar panjang berwarna hitam dan mayat juga masih memakai topi keledar.

BACA ARTIKEL BERKAITAN: Adik Hilang Sejak 13hb Mac Akhirnya Ditemui Telah Meninggal Di Lebuhraya

Mayat itu ditemui dalam longkang yang lebar lebih kurang dua kaki setengah (0.76 meter) dan longkang itu terletak di tengah-tengah lebuh raya,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Marzukee berkata satu beg galas dan satu beg pinggang berwarna hitam turut dijumpai di sisi mayat itu.

“Pemeriksaan juga dibuat ke atas beg pinggang yang dipakai si mati telah menemui satu kad pengenalan dan lesen memandu serta wang tunai lebih kurang RM150 dipercayai milik si mati.

Tiada kenderaan ditemui berhampiran dengan tempat kejadian yang boleh dikaitkan dengan mayat yang ditemui ini.

Hasil siasatan pasukan forensik D10 Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan di tempat kejadian tidak menemui sebarang senjata berhampiran tempat kejadian,” katanya.

Katanya punca kematian belum dapat dipastikan dan mayat telah dihantar ke Hospital Tuanku Ja’afar Seremban untuk bedah siasat.

“Kejadian ini dipercayai tiada unsur jenayah dan kes setakat ini diklasifikasikan sebagai kematian mengejut,” katanya.

BACA ARTIKEL BERKAITAN: ‘Arwah Solat Lama Berbanding Biasa’

Beliau berkata pihak keluarga telah dihubungi dan memberitahu kali terakhir mereka melihat si mati pada 13 Mac yang lalu ketika keluar dari rumah menaiki motosikal untuk berjumpa kawannya di Kuala Lumpur.

“Keluarga si mati juga ada membuat laporan polis berkenaan kehilangannya,” katanya.

Sumber: BERNAMA, BH Online