KOPERASI USAHAWAN BERSATU IPOH PERAK BHD MENERUSKAN MISI UNTUK MENJADI SEBUAH KOPERASI YANG BERDAYA SAING SERTA MAMPU MENJANA EKONOMI DI NEGERI PERAK

Terkini pada 24 Disember 2019, KOPUBI Perak Bhd telah dijemput untuk hadir ke Pejabat Peguam Khairul & Syuhada bagi menandatangani Perjanjian Usahasama Projek Ladang Harapan anjuran SADC Perak.

Mewakili KOPUBI Perak Bhd adalah Pengerusi Koperasi iaitu En. Sharul Baha Abd Rahman dan Timbalan Pengerusi Koperasi iaitu Tuan Kudus Alie Novel.

Umum sedia maklum bahawa sebanyak 8 buah koperasi di Negeri Perak telah terpilih untuk menyertai projek ladang harapan anjuran SADC Perak ini dan KOPUBI Perak Bhd adalah salah sebuah koperasi yang sangat bertuah kerana terpilih.


Mewakili KOPUBI Perak Bhd adalah Pengerusi Koperasi iaitu En. Sharul Baha Abd Rahman dan Timbalan Pengerusi Koperasi iaitu Tuan Kudus Alie Novel.

Pihak KOPUBI Perak Bhd sangat berpuas hati dengan isi kandungan perjanjian dan sangat berbesar hati untuk meneruskan projek tersebut serta sangat teruja dengan peluang yang diberikan oleh pihak SADC Perak.

KOPUBI Perak Bhd juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih di atas usaha dan inisiatif yang diambil oleh SADC Perak di dalam usaha membantu gerakan koperasi di Negeri Perak ini bagi mengembangkan ekonomi disamping meningkatkan pendapatan koperasi masing-masing.

Diharapkan dengan usaha yang dilakukan ini akan memberi impak ekonomi kepada seluruh Anggota KOPUBI Perak Bhd disamping memberi limpahan ekonomi kepada seluruh rakyat di Negeri Perak.

Semoga KOPUBI Perak Bhd akan mampu menjadi salah sebuah koperasi yang kompiten serta memberi impak ekonomi kepada seluruh Anggota koperasi disamping memberi limpahan ekonomi kepada seluruh rakyat di Negeri Perak pada masa hadapan. Insyallah..Koperasi Usahawan Bersatu Ipoh Perak Bhd adalah sebuah koperasi usahawan yang giat menjalankan aktiviti ekonomi di Bandaraya Ipoh serta menawarkan kepada masyarakat pelbagai manfaat ekonomi dan sosial termasuk pinjaman peribadi disamping memberi pulangan dividen saham yang tinggi kepada anggota.

Pn. Noor Aidawati Binti Yusoff
Pemangku Ahli Lembaga KOPUBI Perak Bhd.