Nur Ara Raisha berusia satu tahun setengah di percayai terjatuh ke dalam kolam

TRAGEDI – ‘LULUH HATI KAMI…’

“DIA satu-satunya anak kami, puas saya mencarinya sekeliling rumah namun tidak jumpa.

“Luluh hati ini sebaik dimaklumkan dia lemas,” kata Shaiful Lizam Mat Hudin, selepas mayat anaknya ditemui mati lemas di dalam kolam bersebelahan rumahnya di Kampung Bukit Merah, Paka, Dungun, petang tadi.

Shaiful Lizam, 21, anaknya, Nur Ara Raisha berusia satu tahun setengah di percayai terjatuh ke dalam kolam terbabit, kira-kira jam 5.15 petang.

BACA BERITA SEBELUM INI: Duka Waktu Berbuka, Kanak-Kanak 4 Tahun Maut Jatuh Dari Tingkat 12 Ketika Ibu Turun Ambil Juadah

Menurutnya, sebelum kejadian, dia sedang membaiki keretanya kira-kira jam 5 petang sementara Nur Ara Raisha sedang bermain di tempat duduk belakang kereta.

“Ketika kejadian, isteri Siti Nur Suhada Mohd Zakariayudin, 26, sedang berniaga santan di Bandar Paka.

“Beberapa minit selepas itu, saya dapati anak saya tiada di belakang kenderaan sebelum mencarinya sekeliling rumah namun tak jumpa.

“Saya meminta tolong orang kampung dan bapa saudaranya membantu mencari dia (Nur Ara Raisha) sebelum bapa saudara menemuinya di dalam kolam itu,”katanya ketika ditemui di Bilik Forensik Hospital Dungun, malam ini.

Katanya, sebaik mengangkat anaknya dari kolam terbabit dia sedaya-upaya memberi bantuan pernafasan sambil berharap anaknya itu masih hidup.

SAIFUL Lizam (kanan) bersama ahli keluarganya menunggu proses bedah siasat mayat anaknya, Nur Ara Raisha yang lemas terjatuh ke dalam kolam di Kampung Bukit Merah Paka. FOTO Rosli Ilham | Haria Metro

ANAK TIDAK DAPAT DISELAMATKAN DAN DISAHKAN TELAH MENINGGAL DUNIA

“Saya mendukung anak dan segera mengejarkannya ke Klinik Kesihatan Paka dan kira-kira jam 7 petang saya dimaklumkan pegawai perubatan anak saya sudah meninggal.

“Patutlah awah sepanjang hari ini sangat bermanja dengan saya dan sepanjang hari ini dia banyak berdiam dan sering melihat ke langit, rupanya dia nak pergi meninggalkan saya, “katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan berhubung dengan kejadian itu.

Menurutnya, mayat dibawa ke Bilik Forensik Hospital Dungun untuk siasatan lanjut.

“Mayat akan dibedah siasat pagi esok oleh pakar bedah dari Hospital Sultanah Nur Zahirah HSNZ Kuala Terengganu,”katanya.

Sumber: Harian Metro