TERKINI: ELEWSMART ‘DISERBU’ PEMBELI

KUALA LUMPUR: Hari pertama pembukaan pasar raya Elewsmart milik pendakwah terkenal Ebit Lew mendapat sokongan luar biasa dari pembeli.

Berdasarkan perkongsian video di Instagram rasmi Ebit Lew, orang ramai beratur panjang lebih dua kilometer untuk memasuki pasar raya berkenaan yang membuka cawangan pertamanya di Bandar Baru Bangi.

Walaupun cuaca panas, ia tidak menghalang orang ramai beratur untuk melihat sendiri tawaran pasar raya berkenaan yang sebelum ini dilaporkan akan menjual barangan pada harga rendah bagi membantu golongan yang memerlukan.

BACA ARTIKEL SEBELUM INI: Ustaz Ebit Lew Hadiahkan Beg Tangan Berjenama Kepada Isteri Dan Iphone 11 Untuk Anak

Ebit Lew dalam catatan di Instagram rasminya meluahkan rasa terharu ke atas sokongan orang ramai terhadap usahanya.

“Ya Allah, sebak, sayu rasa di pembukaan Elewsmart Bandar Baru Bangi. Terima kasih semua yang mendoakan. Ramainya orang yang hadir memberi sokongan dan mendoakan. Jauh-jauh datang. Semua beri isyarat wajah dan tangan. Maksudnya kita semua sebuah keluarga,” katanya.

Ustaz Ebit Lew

Video orang ramai beratur memasuki Elewsmart yang dikongsi Ebit Lew ditonton lebih 200 ribu orang dalam masa satu jam selepas dimuat naik.

Para pengikut di Instagram beliau turut meluahkan penghargaan kepada Ebit Lew atas usaha murninya membuka pasar raya yang menjual barangan pada harga rendah.

“Alhamdulillah. Semoga semakin melimpah ruah rezeki ustaz sekeluarga,” antara ucapan yang dikongsi pengikut Instagram Ebit Lew di ruangan komen videonya.

Sumber: AlHijrah News, Ustaz Ebit Lew