PUBI PERAK SELAKU PERSATUAN USAHAWAN DAN NGO PERAK YANG AKTIF DI BANDARAYA IPOH MENERUSKAN USAHA-USAHA MURNI UNTUK MEMBANGUNKAN USAHAWAN SERTA MEMBANTU USAHAWAN.

Terkini pada 12hb Januari 2020 yang lalu, PUBI Perak melalui Jawatankuasa Pasar Malam dan Bazaar (JKPMB) PUBI Perak telah menganjurkan sebuah program yang sangat bermanfaat iaitu Program Temu Rapat Peniaga Pasar Malam PUBI Perak.

Program ini melibatkan semua peniaga-peniaga Pasar Malam dan Bazaar anjuran PUBI Perak.

Turut hadir pada program ini adalah Pengerusi PUBI Perak, En Sharul Baha Abd Rahman dan diiringi oleh Ketua JK Pasar Malam dan Bazaar PUBI Perak iaitu Puan Noor Zalina Binti Mohd Yusof.

Antara Objektif dan Manfaat program ini ialah:-

✓ Perkongsian hala tuju dan perancangan JK Pasar Malam & Bazaar PUBI Perak berkaitan Operasi Pasar Malam anjuran PUBI Perak bagi tahun 2020.
✓ Perkongsian perancangan pembukaan Tapak Pasar Malam yang baharu, Pasar Pagi, Bazaar Ramadhan dan Ekspo Raya bagi tahun 2020.
✓ Perkongsian tentang manfaat dan kelebihan yang ditawarkan oleh setiap entiti Kumpulan PUBI yang terdiri daripada Persatuan Usahawan, Koperasi dan juga Kelab Belia.
✓ Sesi soal jawab bersama Pengerusi Kumpulan PUBI, En Sharul Baha Bin Abd Rahman dan sesi beramah Mesra, berkenalan dan networking sesama ahli-ahli Pasar Malam
✓ Perkongsian peluang-peluang untuk mengembangkan perniagaan.

Pada program ini juga JK Pasar Malam & Bazaar PUBI Perak dengan kerjasama JK Kebajikan & Kerohanian PUBI Perak sangat berbesar hati untuk menyerahkan Sumbangan Ikhlas Keperluan Asas kepada 5 orang Ahli Pasar Malam terpilih dari keluarga yang di dalam kesusahan akibat penyakit dan sebagainya.

Sebahagian daripada peniaga Pasar Malam anjuran PUBI Perak yang hadir pada program ini.

Bengkel Intensif & Latihan Online Marketing –>

PROGRAM INI AKAN DIJADUALKAN SECARA BERKALA PADA MASA HADAPAN

Alhamduillah, sambutan yang diberikan adalah sangat menggalakkan dari kalangan peniaga-peniaga Pasar Malam dan Bazaar anjuran PUBI Perak ini.

Untuk makluman semua, PUBI Perak adalah salah sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang aktif membuka tapak perniagaan termasuk tapak pasar malam di lokasi-lokasi yang sangat strategik di Bandaraya Ipoh ini.

Antara lokasi-lakasi Pasar Malam tersebut adalah;

  1. Selasa : Pasar Malam PUBI @ Lapangan Jaya
  2. Rabu : Pasar Malam PUBI @ Margosa/Botani
  3. Khamis : Pasar Malam PUBI @ Pinji Mewah
  4. Jumaat : Pasar Malam PUBI @ Menglembu
  5. Sabtu : Pasar Malam PUBI @ Panorama Lapangan Perdana

Pada bulan puasa pula PUBI Perak turut menganjurkan Bazaar Ramadhan yang berlangsung dengan jayanya di Lapangan Jaya dan Seri Margosa Bandar Seri Botani Ipoh Perak.

Diharapkan usaha-usaha yang dilakukan oleh PUBI Perak ini akan memberi manfaat kepada semua terutamanya Usahawan mahupun peniaga-peniaga kecik yang hadir serta akan memberi impak kepada perniagaan masing-masing.

PUBI Perak sebagai sebuah Persatuan Usahawan dan NGO Perak yang prihatin akan meneruskan usaha-usaha yang dilakukan bagi membangunkan usahawan dan bakal usahawan di Bandaraya Ipoh ini secara khususnya dan di seluruh negeri Perak secara amnya.

Semoga PUBI Perak terus maju dan berdaya saing sebagai sebuah Persatuan Usahawan yang prihatin, berinovatif serta menjadi NGO Perak yang disegani pada masa akan datang.

Insyallah..


Persatuan Usahawan Bersatu Ipoh Perak adalah sebuah persatuan usahawan dan NGO Perak yang aktif di Bandaraya Ipoh. Persatuan yang berdaya saing ini sedang giat membantu masyarakat terutamanya golongan usahawan dengan menjalankan banyak aktiviti keusahawan, latihan serta kursus usahawan.

Insyallah

Pn. Noor Zalina Binti Yusof
Ketua JK Pasar Malam dan Bazaar (JKPMB) PUBI Perak