PKNP FC MELAKAR SEJARAH TERSENDIRI

PKNP FC melakar sejarah tersendiri apabila mara ke separuh akhir Shopee Piala FA 2018 setelah menewaskan Felda United 2-1 pada aksi suku akhir kedua di Stadium Tun Abdul Razak, Jengka malam tadi.

Biarpun tewas 0-1 pada aksi suku akhir pertama di gelanggang sendiri 6 April lalu,  PKNP FC berjaya bangkit untuk meledak dua jaringan dan sekali gus layak berdasarkan jaringan gol di tempat lawan.

PUBI Perak mengucapkan Tahniah kepada PKNP FC di atas kejayaan ini dan teruskan usaha untuk masuk ke Final Piala FA tahun ini! Jangan putus asa dan jangan sesekali mengalah!

Sementara itu Pasukan The Bos Gaurus pula telah terkeluar daripada persaingan Piala FA tahun ini apabila hanya mampu seri 2-2 dengan pasukan PKNS FC malam semalam.

Nampaknya sudah sekian lama pasukan kesayangan rakyat Negeri Perak ini belum menjuarai apa-apa piala dan kali terakhir adalah pada tahun 2004 di mana pasukan bolasepak ini memenangi Piala FA ketika menewaskan pasukan Terengganu dengan kemenangan 3-0.

Semoga kedua-dua pasukan Negeri Perak ini terus maju dipersada bola sepak negara dan terus berjuang di dalam menaikkan martabat dan mutu bolasepak masing-masing. PUBI Perak sentiasa akan menjadi penyokong kuat pasukan PKNP FC dan The Bos Gaurus ini!

Insyallah..